Hari QLASSIC 2017 CIDB

Audience based content

X
Orang Awam
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Warga KKR
Syarikat Konsesi
Anda di sini
Tarikh dan Waktu Acara: 
Isnin, 21 Ogos 2017 - 9:06am

KUALA LUMPUR, 21 Ogos 2017 : Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan (CIDB) telah meraikan pencapaian 43 pemaju dan kontraktor yang mendapat skor lebih daripada 80% berdasarkan kepada Quality Assessment System in Construction (QLASSIC). Anugerah telah disampaikan semasa QLASSIC Day yang mana merupakan satu acara tahunan untuk mempromosikan penggunaan sistem penilaian kualiti.

Pengiktirafan pemaju industri pembinaan yang mencapai prestasi tinggi juga merupakan sebahagian daripada usaha CIDB untuk mengubah sector pembinaan tempatan dan menggalakan pemaju meningkatkan muju kerja dalam sector pembinaan. QLASSIC Day 2017 merupakan tahun keempat yang telah dirasmikan oleh Menteri Kerja Raya Dato 'Sri Fadillah Yusof.

Turut hadir pada majlis itu ialah Ketua Eksekutif CIDB Malaysia Dato 'Ir. Ahmad Asri Abdul Hamid. Pemenang utama bagi QLASSIC Day ialah Perumahan Kinrara Berhad, ahli I & P Group. Mereka mencapai skor QLASSIC tertinggi sebanyak 85% untuk projek kediaman swasta Bandar Kinrara Fasa 8A5B. Kontraktor yang diiktiraf untuk membina projek ini ialah Vilabina Utara (M) Sdn Bhd, manakala firma arkiteknya adalah BEP Arkitek Sdn Bhd.

QLASSIC adalah satu sistem dan kaedah untuk menilai dan menilai kualiti mutu kerja projek-projek bangunan berdasarkan Construction Industry Standard (CIS 7), dan telah ditubuhkan sebagai satu cara untuk membandingkan kualiti mutu kerja antara projek pembinaan dengan sistem penilaian.

Tags: 
#CIDBQLASSICDAY2017
Developed and designed by Hadafi Solution and Resources