Taklimat Peluang Pakej Kerja dan Pembiayaan Projek Lebuhraya Pan Borneo Sabah

Audience based content

X
Orang Awam
Integriti@KKR

Informasi

Jika anda mempunyai sebarang aduan berkaitan rasuah, penyelewengan, salahguna kuasa serta perlanggaran tatakelakuan dan integriti yang melibatkan kakitangan di Kementerian ini, salurkan aduan tersebut di sini.

Alamat:

Pengarah Unit Integriti,
Unit Integriti,
Kementerian Kerja Raya,
Tingkat 13, Blok B, Kompleks Kerja Raya,
Jalan Sultan Salahuddin,
50580 Kuala Lumpur

No. Tel: 03-27715501
Faks: 03-27111014
Email: ui@kkr.gov.my

Kontraktor/Usahawan
Warga KKR
Syarikat Konsesi
Anda di sini
Tarikh dan Waktu Acara: 
Selasa, 14 Februari 2017 - 10:00am
Sumber: 

KOTA KINABALU, 14 FEBRUARI 2017: Bahagian Pembangunan Kontraktor dan Usahawan, Kementerian Kerja Raya telah menganjurkan sesi Taklimat Peluang-Peluang Pakej Kerja dan Pembiayaan di Bawah Projek Lebuhraya Pan Borneo Sabah bertempat di Auditorium Kompleks Kerajaan Persekutuan Negeri Sabah.

Program ini merupakan satu platform yang jelas membuktikan sokongan kuat dan keprihatinan pihak Kerajaan dalam usaha untuk meningkatkan tahap keterlibatan semua pihak terutamanya kontraktor dan pembekal Bumiputera dalam membuka peluang kerja pembangunan infrastruktur serta industri pembinaan negara terutamanya di negeri Sabah.

Taklimat ini dihadiri kontraktor-kontraktor bumiputera di Sabah, syarikat Borneo Highway PDP Sdn Bhd selaku rakan pelaksana atau Project Delivery Partner (PDP), dan Credit Guarantee Corporation (CGC), selaku syarikat pembiayaan projek-projek di bawah naungan Bank Negara Malaysia.

Ucaptama perasmian telah disampaikan oleh YB Menteri Kerja Raya, Dato’ Sri Fadillah Haji Yusof dan turut dihadiri YB Datuk Rosnah Binti Haji Abdul Rashid Shirlin, Timbalan Menteri Kerja Raya Malaysia, YBhg. Datuk Haji Osman Bin Haji Jamal, Pengarah Unit Perancang Ekonomi Negeri Sabah, YBhg. Dato’ Haji Ruji Bin Ubi, Pegawai Kemajuan Negeri Sabah, Unit Penyelarasan Pelaksanaan, Jabatan Perdana Menteri.

Tags: 
#Pakej Kerja Pan Borneo

Developed and designed by Hadafi Solution and Resources